Ide vidd a többit!Nem árt tudatosítani magadban, hogy nem csak a sárga-kék-fehér-zöld-szürke tartályok szerint lehet vagy kell szelektíven gyűjteni. A lakossági hulladékudvarokon, illetve az önkormányzatok által szervezett begyűjtéseken szabályosan adhatod le az elektronikai hulladékot, a háztartási gépeket, az akkumulátorokat és elemeket, a használt zsírt és sütőolajat, a maradék vegyszereket, festékeket, a fénycsöveket és a tartós égőket.

Fontos, hogy ne keverd össze a hulladékudvart a hulladéklerakóval vagy szemétteleppel. A kettő nem ugyanaz: az elsőben szelektíven gyűjtenek csomó mindent, és aztán elküldik újrahasznosításra. A lerakóra viszont odaviszik a vegyes hulladékodat és otthagyják örökre. Ha megtelik a telep, akkor pedig szépen befedik földdel, hogy ne látszódjon. Ehhez képest a hulladékudvar igencsak hasznos találmány, csak élni kell vele. Ráadásul ingyen van, csak meg kell kérdezni a helyi szolgáltatótól, hogy van-e neki ilyen udvara, és ha igen, hol.

Elemgyűjtők már szinte minden suliban és más sűrűn látogatott intézményben vannak, de sok helyen a tartós izzóknak is kihelyeztek már külön gyűjtőedényeket. Az elektronikai hulladékokat visszaveszik a műszaki cikkekkel foglalkozó üzletek is. A lejárt szavatosságú gyógyszereket pedig bármelyik patikába visszavihetjük, ahol kötelesek azokat ingyen visszavenni.

Számos egyéb holmi van, amit szintén elkülönítve gyűjthetünk, ezekről bővebben itt:.http://www.humusz.hu/gyik a „Mit hol adhatok le” részben találsz infót. És létezik egy adatbázis is arról, hogy milyen hulladékátvevő cégek vannak az országban: http://www.humusz.hu/hulladekatvevok

 

 

 

 

Legfrissebb hírek

 • Nemzetközi Duna-nap

  2012.06.28. 00:12:00 - Tovább

 • Mozdulj, Mama!

  2012.06.27. 23:56:15 - Tovább

 • Összefogás a környezetért

  2012.06.21. 21:03:15 - Tovább

 • 7 tipp a gazdaságos utazáshoz

  2012.06.20. 15:28:49 - Tovább

Trendizöld.hu