Zöld az, aki csereberél

A hulladékcsökkentés egyik legleleményesebb és legszociálisabb módja a már megunt tárgyaid továbbadása valamilyen formában. Ez lehet cserebere, ajándékozás vagy adományozás, a lényeg, hogy a sok holmi még használatban marad, így nem végzi idő előtt, értelmetlenül a szemetesben.

Ráadásul a csereberélt cuccok nagy örömöt jelentenek annak, aki kapja, és annak is, aki adja. Nem kell kidobni, nem is kell megvenni, mindenkinek tiszta haszon.

A cserebere börzékkel nem csak a zsebpénzedet kíméled, hanem az ilyeneken való részvétellel – még inkább a szervezésükkel – hozzájárulsz ahhoz, hogy kevesebb hulladékot termelj, környezettudatosabban élj. Néhányan azt hiszik, hogy a cserebere gagyi dolog, mert használt cuccok jönnek-mennek. Hát azoknak, üzenjünk, hogy ha újat választ olyasmi helyett, amire szert tehet egy csereberével, az bolond, mert pénzt dob ki az ablakon, plusz pazarolja a természeti erőforrásokat. A cserebere egyébként kifejezetten trendinek számít mostanság.


Bulinak sem utolsó!

Ugye te is észrevetted, hogy mit jelent a fogyasztói társadalomban élni? Egy olyan lét, ahol csak az számít, kinek mennyi pénze van, mennyire trendi cuccokban virít. A szórakozás egyenlő vásárlás, plázákban lógás, ami elég gázos.

Egy cserebere börzén viszont pont nem az számít, hogy mennyi pénzed van, mégis hozzájuthatsz neked tetsző tárgyakhoz, és ami a legfontosabb, egy-egy börze csomó havert összehozhat, közben jókat dumálhattok.

Legfrissebb hírek

 • Nemzetközi Duna-nap

  2012.06.28. 00:12:00 - Tovább

 • Mozdulj, Mama!

  2012.06.27. 23:56:15 - Tovább

 • Összefogás a környezetért

  2012.06.21. 21:03:15 - Tovább

 • 7 tipp a gazdaságos utazáshoz

  2012.06.20. 15:28:49 - Tovább

Trendizöld.hu