Ajánló

Nyaralj a Tisza-tónál!

Vissza

Európában számtalan csodálatos táj található, ám ezek egy részét csak kevesen ismerik, látogatják. Ugyanakkor egy-egy felkapott nevezetességnél szinte elviselhetetlen a zsúfoltság a főszezonban. Az EDEN (Eurpoean Destinations of Excellence - Kiváló Európai Desztinációk) pályázattal éppen ezt az aránytalanságot kívánja csökkenteni az Európai Unió. A résztvevő országokban a legjobb pályázatok közül választják ki minden évben a nyertes úti célt. 

2012-ben a Tisza-tó nyerte el "a legjobb természetes vizű úti cél" címet. A Tisza-tó Magyarország legnagyobb mesterséges tava, amelyet 1973-ban duzzasztógáttal hoztak létre. A tótól néhány kilométerre található Európa legnagyobb tavirózsa és tündérfátyol szőnyege. Az egybefüggő növénytakaróban vízigesztenye is található, a parton pedig szomorúfüzek hajladoznak. 

A Tisza-tó rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínál. Egész évben vezetett, csodálatos túraútvonalak várják az érdeklődőket, a környező falvak pedig néprajzi értékeket, szokásokat és hagyományokat őriznek. De ne feledkezzünk meg az extrém- és vízisportokról sem, melyeknek szinte minden formáját gyakorolhatják a kalandvágyó vakációzók.

Forrás: National Geographic 

Friss hírek

Nemzetközi Duna-nap

Június 29-én ünnepeljük a Nemzetközi Duna Napot, amelynek célja felhívni a figyelmet a folyó természeti értékeire.

Mozdulj, Mama!

Több ezren vettek részt a "Mozdulj, Mama!" című gyaloglónapon szombaton a Margitszigeten.

Legfrissebb hírek

 • Nemzetközi Duna-nap

  2012.06.28. 00:12:00 - Tovább

 • Mozdulj, Mama!

  2012.06.27. 23:56:15 - Tovább

 • Összefogás a környezetért

  2012.06.21. 21:03:15 - Tovább

 • 7 tipp a gazdaságos utazáshoz

  2012.06.20. 15:28:49 - Tovább